Alle begin is moeilijk

De eerste toetsweek van het nieuwe schooljaar is voor velen weer een feit. Er is druk gepland, meestal al twee weken voor aanvang van de proefwerken. En dat is toch even uitproberen. Want plannen is een kunst, je aan de planning houden en echt leren is een tweede.

Ik zeg altijd, iedereen kan plannen, daar is geen kunst aan. Maar het hebben van een planning, hoe goed hij ook in elkaar zit, is nog geen garantie voor succes. Andre Hazes zong het en het is helemaal waar, met bloed, zweet en tranen…

Het komt er toch gewoon op neer dat je het moet DOEN en daar kunnen velen wel een steuntje in de rug bij gebruiken. Kom je maar 2 per week naar huiswerkbegeleiding, dan zul je toch nog een heleboel alleen moeten doen. En dat vergt discipline en doorzettingsvermogen.

De meeste leerlingen met wie ik de resultaten van de toetsweek doorneem, geven wel toe dat ze hier en daar nog wel een tandje bij hadden kunnen zetten. Dat inzicht, gecombineerd met de steun van de huiswerkbegeleiding en begeleiders die je motiveren als je het even niet meer ziet zitten, maakt dat je de volgende keer waarschijnlijk veel beter presteert.

EN IN DE TUSSENTIJD? ALLES GOED BIJHOUDEN!!

Blog
Adres
Burg. Verwielstraat 67

5062 CG Oisterwijk

Contact
06 8383 8903

Info@studiewijzeroisterwijk.nl

KvK
Ingeschreven bij de KvK

onder nummer 17241992